Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz:
główka kapusty, 30 dag sera białego, 2 duże cebule, 0,5 kostki margaryny, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek. , ma
mąka 1/2 kg
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kapustą

1. ciasto: z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto , ciasto cienko rozwałkować , wykroić szklanką kółka, dawać po jednej łyżeczce farszu , skleić ciasto, układać na ściereczce i potem wrzucać do gotującej sie wody ( osolonej).

2. farsz: pokroić kapustę w ćwiartki ugotować w osolonej wodzie , odcedzić zimną wydusić drobno pokroić , dodać ser biały, usmażoną na margarynie cebulkę , dodać przyprawy i dokładnie wymieszać

3. masło rozpuścić , podsmażyć na złoty kolor, przed podaniem polewać pierogi masłem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 11.04.2013 11:17
smaczne :-)
Dorota59 04.03.2013 17:33
nie próbowałam takich
miki47 28.09.2012 18:17
ciekawy farsz
miki47 28.09.2012 18:17
pycha
kotlet 03.08.2011 21:47
takie pierogi to pychota
Natalka1 15.07.2011 10:50
super
manaika 22.02.2011 22:29
oj, zjadlabym...
gusia1000 21.01.2011 16:28
Nie jadłam jeszcze ich i muszę wypróbować.
iwona332 22.09.2010 23:37
super
Mariposas 13.09.2010 21:35
Fajny farsz, jeszcze nie jadłam takiego trzeba kiedyś spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak