Sposób przygotowania

1. ciasto: z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto , ciasto cienko rozwałkować , wykroić szklanką kółka, dawać po jednej łyżeczce farszu , skleić ciasto, układać na ściereczce i potem wrzucać do gotującej sie wody ( osolonej).

2. farsz, ziemniaki obrać i ugotować, cebulę usmażyć na margarynie , ziemniaki podusić dokładnie dodać do nich cebulkę , pieprz sól i wydusić gdy lekko ostygna dodać biały ser i połączyć razem.

3. masło rozpuścić , podsmażyć na złoty kolor, przed podaniem polewać pierogi masłem

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    Dawno nie robiłam pierogów,wypóbuję .
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Robię je tak raz na miesiąc i polecam. Pycha.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Lubię takie jedzonko :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !