Sposób przygotowania

Cebulkę pokroić w kostkę , zeszklić na tłuszczu i dodać do mięsa, czosnek przecisnąći też dodać.Mięso dobrze wyrobić dodając jajko ,sól, pieprz i majeranek. Z masy formować male owalne kotleciki, smażyć z obu stron na margarynie. Następnie dołożyć pokrojone pieczarki , dolać troszkę wody i gusić do miękkości , w razie potrzeby podlać wodą.
Na końcu zaciągnąć śmietaną wymieszaną z mąką. Doprawić do smaku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    oj,dawno nie robiłam klopsików,muszę się zmobilizować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyglądają na przepysznę
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    apetyczne klopsiki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    rewelacyjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    bardzo apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pomysł na klopsiki w sosie z piczarkami muszę wypróbować, bo brzmi bardzo apetycznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !