Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 szklanka wody, 1 szklanka mleka,
8 dag drożdży
3/4 SZKLANKI CUKRU
szczypta soli
ok 1 kg mąki
cebula 2 szt.
margaryna 1/2 kostki
twaróg 30 dag
olej 1/2 szkl.
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniaczki

1. ciasto: z wody , mleka , cukru , soli , drożdży , 1 szklanki mąki zrobić rozczyn, jak podrośnie dodać resztę składników zagnieść ciasto , wyrabiać tak długo aż będzie odstawać od rąk, odstawić w ciepłe miejsce i przykryć ściereczką, gdy podrośnie nabierać kawałki ciasta, i dawać w środek farsz z kapusty - formować kulki i układać na wysmarowaną formę olejem i odstawić niech wyrosną i piec na złoty kolor i po wyciągnięciu z piekarnika gorące smarować lukrem przygotowanym z 3 łyżek cukru i 3 łyżek ciepłej wody.

2. farsz: pokroić kapustę w ćwiartki ugotować w osolonej wodzie , odcedzić zimną wydusić drobno pokroić , dodać ser biały, usmażoną na margarynie cebulkę , dodać przyprawy i dokładnie wymieszać

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 15.03.2013 10:24
bardzo fajne
malaczarna23 08.04.2012 16:32
pycha
malaczarna23 08.04.2012 16:32
pycha
angelusia111 28.12.2011 20:13
Świetnie wyglądają:)
PaniMISIOWA 30.11.2011 16:01
pyszne
angelusia111 28.11.2011 21:07
Fajne
bami 27.11.2011 14:27
Ależ fajne! :)
Ela15 12.08.2011 14:57
pychota
miki47 11.03.2011 08:56
rewelacja
Mala 02.03.2011 20:51
mniam
manaika 24.02.2011 21:03
pycha
gusia1000 20.01.2011 00:18
Niebo w gębie. Jaki on jest rumiany, super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak