Sposób przygotowania

1. ciasto: z wody , mleka , cukru , soli , drożdży , 1 szklanki mąki zrobić rozczyn, jak podrośnie dodać resztę składników zagnieść ciasto , wyrabiać tak długo aż będzie odstawać od rąk, odstawić w ciepłe miejsce i przykryć ściereczką, gdy podrośnie nabierać kawałki ciasta, i dawać w środek farsz z kapusty - formować kulki i układać na wysmarowaną formę olejem i odstawić niech wyrosną i piec na złoty kolor i po wyciągnięciu z piekarnika gorące smarować lukrem przygotowanym z 3 łyżek cukru i 3 łyżek ciepłej wody.

2. farsz: pokroić kapustę w ćwiartki ugotować w osolonej wodzie , odcedzić zimną wydusić drobno pokroić , dodać ser biały, usmażoną na margarynie cebulkę , dodać przyprawy i dokładnie wymieszać

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Niebo w gębie. Jaki on jest rumiany, super.
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ależ fajne! :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajne
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Świetnie wyglądają:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !