Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA OSTRA

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 1 KG
pieczarki 0.5 KG
czosnek 3 ZĄBKI
cebula 2 SZT
koncentrat pomidorowy 1 SŁOICZEK
ogórki konserwowe 0.5 SŁOIKA
pieprz 5 ZIARENEK
Liść laurowy suszony Prymat 3 SZT
mąka 2 ŁYŻKI
przyprawa do potraw 2 ŁYŻKI
papryka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA OSTRA

Mięso pokroić w kostkę i podsmażać na patelni dodając: czosnek, pieprz, liść laurowy, cebulę, paprykę, jarzynkę, aż będzie miękkie. Nastepnie dodać koncentrat pomidorowy i mąkę. Chwilę podsmażyć, poczym wszystko włożyć do garnka, zalać gotowaną wodą do konsystencji zupy. Przyprawić do smaku, poczekać, aż się zagotuje. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 15.07.2011 23:15
mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak