Sposób przygotowania

1. biszkopt: białka ubić na sztywno , dodać cukier i ubijać , dodać żółtka - ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek . wlać ciasto na dużą blachę i upiec.

2. wyłożyć foremkę folią aluminiową na spód dać biszkopt. ugotować galaretkę pomarańczową w szklance wody i posłodzić ją 2 łyżkami cukru, wystudzić, ubić szklankę śmietanki 30% dodać zimną galaretkę i wymieszać ,lekko krzepnącą śmietanę dać na biszkopt. jak zastygnie wlać na to galaretkę bursztynową rozpuszczoną w 2 szklankach wody. wstawić do lodówki w tym czasie ubić szklankę śmietanki i wlać do niej zimną galaretkę cytrynową rozpuszczoną w szklance wody i posłodzoną 2 łyżkami cukru, wlać to na zastygniętą galaretkę bursztynową. jak to zastygnie ułożyć owoce i zalać je galaretką malinową rozpuszczoną w 3,5 szklankach wody.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    idealne.. a cięcie do pozazdroszczenia.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super ciasto
  • 2
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    przepysznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edyta18-20

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Wieli plus za wygląd i na pewno za smak. Jet takie równiuteńkie, jak spod linijki.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    ale smakowicie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    uwielbiam takie deserki
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    wyglada bardzo apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    KLEO

    ale cudny! pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    mniam
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    bardzo apetycznie wygląda i na pewno było smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !