Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kilogram młodej marchewki 1
cebule 2
pory 2
groszek konserwowy 1
2 liście laurowe i 4 ziela angielskie
panga 1 kg
przecier pomidorowy 1 mały
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku

1. rybę rozmrozić , do garnka dać odrobinę oleju , pokroić pora i cebulę w krążki wrzucić na olej lekko podsmażyć , pokroić marchewkę w drobną kostkę dać do cebuli i pora i dalej smażyć aż warzywa będą miekkie, pod koniec duszenia dodać groszek konserwowy i przecier pomidorowy rozpuszczony w pół szklanki wody oraz doprawić wegetą i pieprzem.

2. rybę posolić obtoczyć w roztrzepanym jajku i mące, smażyć około 15 minut.

3. rybę położyć na półmisku i obłożyć ją warzywami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.12.2012 13:05
też nigdy nie dodawałam groszku ale teraz dodam,super
miki47 27.08.2012 15:52
mniam
fictor123 17.08.2012 16:51
musze sprobowac z groszkiem
Jastinka 08.07.2011 14:44
niezłe
Baska Kaska 24.05.2011 08:28
bardzo lubię
PaniMISIOWA 18.03.2011 14:56
pysznie podane!
gusia1000 19.01.2011 00:14
Lubię w ten sposób przyrządzoną rybę.
mdepfs 01.01.2011 19:27
ciekawy przepis z groszkiem
Mala 31.12.2010 23:38
robiłam na święta i było rewelacyjne
zuzanna6 08.10.2010 09:24
Z groszkiem jeszcze nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak