Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka w przykryciu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka surowa 1 kg
kapusta włoska 1 kg
pieczarki 60 dkg
cebula 2 szt
mąka 1 łyżeczka
oliwa 4 łyż
musztarda 2 łyżeczki
gałka muszkatałowa 1,2 łyżeczki
bulion 1 szkl
sól, pieprz
masło 2 łyż
boczek 5 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: szynka w przykryciu

kapustę lekko obgotowac i psozatkwoac lecz zostawic 6 duzych lisci. Cebule obrac i posiekać. Pieczarki pokroić drobno i usmazyć razem z cebula na maśle,dodać mąę przyprawy. Miso obsmażyć na l=olwiei. Trzy liscie kapusty ułożyc aby na siebie zachodziły i ułożyc an nie połwoę farszu- położyć na nei mięso i posamrowac reszta farszu i przykryć pozostałymi liścmi i obwiązać nićmi. Boczek pokroić w kostkę. Szynkę przełożyc do żarodoornego naczynia i obłożyc boczkeim. Piec ok 40 min po tym czasie obróci i pie cjeszcze ok 30 min w temp 200C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak