Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KULEBAIK W CIEŚCI E

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
filet z łososia 50 dkg
cebula 3 szt
jajko 1 szt
mleko 1,2 l
sok z cytryny 1 szt
masło 2 łyż
sól, pieprz
pomidory suszone 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: KULEBAIK W CIEŚCI E

filety z łososia skropić cytryną i odstawić na 30min. Po tym czasie rybe zalac zimną wodą dodoac przyprawy i zagotowac . wsytudzić i osączyć. Cebulę pokroić w kosteczkę i poddusic na maśle i dooac pokrojone pomidory.Ciasto francuskie rozmrozić. Rozłożyc farsz na ciscie i zwinac jak roladę. Brzegi posmarowac jajkiem i zlepić. Wierzch również nasmarowac.Piec 45 min w tem 200C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 16.08.2012 07:41
pycha
melonik 16.08.2012 07:41
pycha
aga130982 31.03.2012 16:09
mniam
Emilia22 25.09.2010 10:16
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak