Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pęczakowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kg
marchewka 3 szt
pietruszka 1 szt
ziele angielskie 4 szt
Pieprz biały mielony Prymat 3 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
żeberka wieprzowe 0,5 kg
przyprawa do zup 3 szt
pęczak 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pęczakowa

wlej wodę dodaj porcję żeberka , wrzuc liście laurowe i ziele angielskie, ugotuj rosół, potem dodaj kaszę pęczak gotuj na wolnym ogniu gdy się podgotuje dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i pod koniec gotowania dodaj startą marchewkę i pietruszkę na koniec wrzuc swieże liście magii zamiast w płynie,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak