Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica po rzymsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 8 szt
żółty ser 100 gram
pietruszka natka 3 listki
sól do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
mleko 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica po rzymsku

Jaja wybić ze skorupek do naczynia, wymieszać z mlekiem, startym serem i posiekaną natką pietruszki oraz przyprawami. Następnie wlać na rozgrzany na patelni tłuszcz, smażyć powoli mieszając, aby równomiernie ścięły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 21.08.2012 19:42
polecam :) właśnie ją zjadłam :P pyyycha
angelika14 19.04.2012 20:37
pyszna jajecznica
TyTaN 06.04.2012 15:57
ciekawa jajecznica:)
Danuta_Prorok 17.08.2011 18:39
pyszna:)
Magdalena/26Mooi 15.11.2010 13:50
napewno świetna
marta639 17.09.2010 21:00
Wyśmienita.
ben-ka 05.09.2010 15:30
Warto spróbować:)
halina17 12.06.2010 22:21
Dobra jajecznica, uwielbiam z różnymi dodatkami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak