Sposób przygotowania

1. wykonanie ciasta: margarynę rozpuścić w gorącej wodzie, gotować 5 minut, dodać mąkę szybko mieszając , trzymać na ogniu aż powstanie aż ciasto zrobi się szkliste, wystudzić do letniego ciasta dodać 6 całych jajek i proszek do pieczenia, miksować aż składniki się połączą. podzielić ciasto na dwie formy i upiec . w 180 stopniach przez 35 min. ciasto ma być zrumienione i podsuszone.

2. krem: z mąki , mleka i cukru ugotować budyń , wystudzić , utrzeć margarynę z masłem na biało dodawać po łyżce budyniu , ucierać, następnie przełożyć nim zimne ciasto. wierzch ciasta posypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    juz dawno nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Też piekę karpatkę dość często i jest to znakomite ciasto.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalka1

    Pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalka1

    Pychota
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniała!
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Jaka apetyczna! :D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszność

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !