Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczna galaretka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka wiśniowa opakowanie
kefir 1/2 l
cukier puder łyżka
cukier waniliowy opakowanie
mleko gorące 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczna galaretka

Galaretkę przyrządzamy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do stężenia. Żelatynę moczymy w niewielkiej ilości zimnej wody, a gdy napęcznieje rozpuszczamy w gorącym mleku. Kefir miksujemy razem z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żelatyną. Do każdego pucharka kładziemy łyżeczkę konfitur, zalewamy do połowy mleczną masą , kładziemy pokrojoną galaretkę, którą znowu zalewamy mleczną masą. Pucharki wstawiamy do lodówki aby mleczna galaretka stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 09.10.2011 09:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak