Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maliny w ciescie migdałowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mielone migdały 5 łyżek
jajko 2 szt
cukier puder 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
maliny świeże 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Maliny w ciescie migdałowym

Jajka wybic oddzielając żółtak od białek. Żółtka utrzec z cukrem pudrem, dodac migdały i smietanę, wymieszac. Białka ubic na sztywno. Delikatnie domieszac do masy żółtkowej. Formę żarodoporna wysmarowac masłem. Włozyc połowe masy migdałowej, ułozyc maliny i na nich resztę masy. Piec w piekarniku 180 stopni około 10-15 ninut. Podawac na ciepło, opruszone cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 17.05.2011 12:47
Nowy dla mnie przepis na podanie malin.
Krzysztof42 24.11.2010 19:19
dobre
aeksandra 03.11.2010 19:10
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak