Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w śmietanie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mąka 2 łyżki
olej 6 łyżek
śmietana 130 ml
siekany koperek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
filet z dorsza 1 kg
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w śmietanie

Filety porcjujemy , oprószamy solą i pieprzem. Drobniutko pokrojoną cebulkę podsmażamy , ściągamy z ognia.Do zimnej cebuli dodajemy jajko i razem mieszamy.Kawałki ryby maczamy w masie cebulowo-jajecznej, obtaczamy w tartej bułce wymieszanej z mąką.Smażymy , po usmażeniu zalewamy rybę śmietaną, zagotować. Posypujemy zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 04.04.2013 17:12
Pyszna ryba dorsz.
zuzanna6 15.10.2010 09:16
smaczny
aginaa 28.09.2010 18:13
pycha
aginaa 28.09.2010 18:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak