Sposób przygotowania

Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie.

Pierś z kurczaka kroimy w paseczki i mieszamy z łyżką sosu sojowego, pieprzem i mieloną papryką chilli. Na chwilę odstawiamy.

Wszystkie warzywa kroimy w paseczki. Grzyby mun przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i również kroimy w paseczki, zachowujemy wodę, w której się gotowały.

W woku rozgrzewamy olej i smażymy kurczaka a następnie dodajemy warzywa i grzyby, smażymy chwilę i dodajemy wodę, w której gotowały się grzyby. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chilli.

Gdy warzywa zmiękną dodajemy czubatą łyżkę mąki ziemniaczanej rozprowadzonej w pół szklanki zimnej wody by zagęścić sos oraz posiekaną dymkę.

Gdy się zagotuje sos jest gotowy.

Podajemy z ryżem.

Komentarze

  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edyta18-20

    ala chińszczyzna, pyszne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo ciekawe i apetyczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    lubię takie jedzenie :-)
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    ale pycha :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !