Sposób przygotowania

Przepis jest drogi ale efekt zabójczy:)
Do słoja wkładamy śliwki wypestkowane /0,20 dkg może byc z pestkami/i zalewamy spirytusem - ilość spirytusu musi byc taka by zakrył śliwki w słoju - zakręcamy sło i odstawiamy na 2-3 tygodnie wstrząsając słojem co jakis czas.
Następnie zlewamy spirytus a do owoców dodajemy miód i znów odstawiamy na 3 tyg.
Wstrzasanie jest wskazane:)Po tym czasie zlewamy sok miodowy łączymy go ze spirytusem a owoce zalewamy wódką w takiej ilości żeby były przykryte.Jak postoja z tydzień zlać wódkę i dodać do spirytusu - przecedzić i odstawić w butelkach jak najdłużej:) Im dłużej stoi tym jest smaczniejsza śliwowica.
Smacznego!

Komentarze

  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    oj kusisz a ja nie piję
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    zachecajace
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    bardzo zachęcająco
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Wspaniaiła !
  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    kusząco wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjna nalewka, śliwkowe są przepyszne ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    chyba trzeba troche rozcieńczyć, bo bardzo mocna
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Nie rozcieńcza się wcale,też myślałam ,że będzie mocna i się rozcarowałam ta moc gdzieś ginie a smak.....przepyszny:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    śliwowica ,najlepsza z wódek !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    taką lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    skosztowałabym chętnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super naleweczka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !