Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń zawijana

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
mięso mielone 20 dag
jajko 3 sztuki
mąka 5 łyżek
marchewka gotowana 1 sztuka
pieczarki 8 sztuk
czosnek 1 ząbek
cebula 1 sztuka
olej 3 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń zawijana

Szynkę rozcinamy tak , żeby powstał duży płat. Rozbijamy posypujemy solą, pieprzem, majerankiem. Mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem i ząbkiem czosnku, wyrabiamy. Czosnek i cebule siekamy drobno.Pieczarki kroimy w plasterki.Z jajek smażymy omlet i układamy na płacie szynki. Smarujemy mielonym mięsem. Smarujemy następnie pieczarkami usmażonymi z cebulka i czosnkiem. Na środku układamy ugotowaną marchewkę. Zwijamy roladę i związujemy. Pieczemy 1 godz. w temperaturze 250 stopni. Kroimy w grube plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina16 25.04.2012 23:50
smaczna pieczeń
Mirka-Ludomila 12.04.2011 09:18
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak