Sposób przygotowania

Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodając po jednym jajku. Potem dodajemy kisiel cytrynowy w proszku i ucierając wsypujemy mąkę, dodając na przemian po kilka łyżek śmietany. Razem z mąką dosypujemy proszek do pieczenia.
Wkładamy ciasto do natłuszczonej dużej formy, na wierzchu układamy połówki śliwek pozbawione pestek, skórką do dołu. Na koniec posypujemy to kruszonką zrobioną w następujący sposób: 3 łyżki masła, po 4 łyżki cukru i mąki mieszamy i zagniatamy w palcach kruszonkę. Posypujemy nią śliwki.
Pieczemy ciasto w 180 C około 50 minut, do suchego patyczka.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !