Sposób przygotowania

Najważniejszą zasadą w przepisie jest to aby ilość podstawowych składników była jednakowej gramatury.
Parówki kroimy na małe krążki,cebulę kroimy w tzw piórka,pieczarki w drobne plasterki przy czym część pieczarek trzemy na tarce jarzynowej.
Na patelnię wkładamy dużą łyżkę masła i smażymy kolejno,parówki-przekładamy je do rondla następnie cebulę a na końcu pieczarki.Do rondla wlewamy odrobinę wody lub rosołu,dodajemy przyprawy jak do bigosu i dusimy.
Na koniec mozna dodać łyżkę koncentratu pomidorowego i jeśli ktoś zasmaża bigos może zrobic zasmażkę,
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetna kolacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Wspaniały bigos bez kapusty
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    pysznie
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Oj Beniu , cyganisz .......
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ale pysznie cygani...
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    fajne i apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    fajne i smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Może i "niby",ale bardzo apetyczny.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !