Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bitki wołowe w sosie śmietanowo pieprzowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rostbefu bez kości
sól
pieprz
śmietana 12%
czosnek
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: bitki wołowe w sosie śmietanowo pieprzowym

rostbef kroimy w plastry rozbijamy tłuczkiem do smaku dajemy soli i pieprzu ja dodała jeszcze przyprawy pikantnej do grilla lekko podsmażamy na patelni
mięso przykładamy do brytfanki zalewamy woda dajemy czosnku i dusimy na wolnym ogniu
do miseczki bierzemy 2-3 łyżki mąki rozklepujemy z wodą dodajemy do naszego mięsa
dokładnie mieszamy i dodajemy grubo mielony pieprz i troszkę śmietany
wspaniałe danie na obiad ja miała do niego makaron ryżowy

smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Baska Kaska 15.10.2010 15:15
pyszny obiadek
Anita21 12.10.2010 21:07
lubię czasem experymentować w kuchni :))
Jolanta40 14.09.2010 07:49
pomysłowe wykorzystanie przypraw grillowych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak