Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka z maliniami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 2 opakowania
mleko skondensowane niesłodzone 1 puszka
maliny świeże 25 dag
galaretka brzoskwiniowa 1 sztuka
galaretka malinowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka z maliniami

Formę wyłożyć folią.Na dnie ułożyć herbatniki.Każdą galaretkę rozpuścić w szklance wrzącej wodzie,odstawić do wystygnięcia.Połowę mleka skondensowanego ubić na pianę,powoli wlewając galaretkę malinową.Następnie przełożyć na warstwę herbatników.Wstawić do lodówki.Pozostałe mleko ubić na piankę,powoli wlewając galaretkę brzoskwiniową.Przełożyć na tężejącą warstwę malinową.Wstawić do lodówki na 35 minut.Maliny przebrać,ułożyć gęsto jedna przy drugiej na zastygniętej piance.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 30.07.2012 11:51
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak