Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort śliwkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dkg
mąka krupczatka 3 łyż
żółtko jajek 3 szt
masło 20 dkg
śmietana 3 łyż
cukier 0,5 szkl
budyń śmietankowy 2 sst
masło 1 szt
śliwki węgierki 50 dkgg
małe beziki 2 szt
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: tort śliwkowy

z mąki jajek i cukru,masła i smeitany zagnieśc ciasto upiec w tem 190c 20min. Następnie ugotowac budynie wg przepsiu i po wystudzeniu zmiksowac z masłem zrobić mase i nałożyc na upieczone ciasto połowę masy. Sliwki wydrylować i podsmażyć. Włożyc wystudzone na mase na to beziki i znó masę. Polac gotową polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna37 05.04.2012 17:06
dobry
aacaac 30.08.2011 08:23
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak