Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łódeczki z młodej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1
pieczarki 40 dag
cebula biała 2
masło lub margaryna
sól, pieprz do smaku
ser żółty
oliwa
warzywa mrożone 1/2 (paski)

Przepis i sposób przygotowania na: Łódeczki z młodej kapusty

Kapustę kroimy na 4 części wykrawamy środki. Pozostawiamy \"łódeczki\" gotujemy w osolonej wodzie 20-25 min. Na mniejszym ogniu żeby się nie rozpadły, ale były miękkie. Pieczarki kroimy w kostkę i przesmażamy na maśle lub margarynie solimy i pieprzymy do smaku. Cebule kroimy w piórka dorzucamy do pieczarek. Jedną część którą wykroiliśmy z kapusty możemy poszatkować w cieniutkie paseczki posolić i dodać do pieczarek i cebuli. Wszystko razem dusimy do momentu aż cebula i kapusta zmiękną. Warzywka krojone w paski wrzucamy na patelnie na rozgrzaną oliwę smażymy kilka minut, po czym dodajemy do garnka z pieczarkami. Dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia. Łódeczki po ugotowaniu delikatnie odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Układamy w naczyniu żaroodpornym (możemy pod spód każdej łódeczki położyć troszkę masła) napełniamy kapustę pieczarkowo-warzywnym farszem, na wierzch kładziemy plastry żółtego sera. Wstawiamy do piekarnika na ok 15-20 min. w temperaturze do 200 stopni. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak