Sposób przygotowania

Z robienia gołąbków zostały mi jasne środki, takie małe główeczki. Były już lekko obgotowane i nie bardzo wiedziałam co z nimi zrobić...pokroiłam je w dość grube paski. Cebulę obrałam, pokroiłam w ćwierć plasterki. Papryki oczyściłam, pokroiłam w paski. W rondlu rozpuściłam połowę masła i podsmażyłam na nim cebulę aż lekko się zrumieniła. Dodałam kapustę i odrobinę cukru, podlałam 1/2 szkl. wody i dusiłam 10 min. pod przykryciem. Kiedy kapusta zmiękła, ale była jędrna dodałam odrobinkę kwasku i 2-3 szczypty suszonego lubczyku. Resztę masła roztarłam z mąką i dodałam tę pastę do sosu. Dołożyłam też paprykę i dusiłam razem jeszcze chwilę aby papryką zmiękła, ale nie rozpadała się. Na koniec doprawiłam całość solą i dodałam koperek. Podałam jako jarzynkę do obiadu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !