Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z fasoli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała fasola 1,5 szklanki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
cebula 1 sztuka
ser tarty 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
siekana natka pietruszk 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z fasoli

Fasolę moczymy i gotujemy.Odcedzamy i mielimy.Cebulę drobno siekamy i smażymy.Mieszamy fasolę z cebulą , połową tartej bułki , posiekaną natką pietruszki , doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy , formujemy nieduże kotleciki. Mieszamy bułkę z tartym serem i panierujemy. Smażymy na mocno rozgrzanej oliwie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 12.01.2011 15:07
mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak