Sposób przygotowania

Cebulę obrałam, pokroiłam w pół plasterki, skropiłam octem i odstawiłam na 15 min.. Wątróbkę opłukałam, osuszyłam, oczyściłam z żyłek. Opanierowałam lekko w mace zmieszanej z papryką. Usmażyłam ją na rumiano na połowie oleju, przełożyłam na talerzyk a na patelnię dodałam masło i wrzuciłam oczyszczone dokładnie kurki (większe można pokroić, małe lepiej w całości). Kiedy lekko się podsmażyły dodałam do nich odciśniętą cebulę i smażyłam aż się zeszkliła, przykryłam i poddusiłam 2-3 minuty. Następnie wlałam sok pozostały po odciśnięciu cebuli, doprawiłam całość solą i odrobiną cukru i pieprzem, dodałam z powrotem wątróbkę i smażyłam jeszcze razem 3 min.. Podałam posypane szczypiorkiem, ze świeżym pieczywem.

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    wątróbka moja ulubiona
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    moja też!
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja uwielbiam więc kombinuję z różnymi dodatkami żeby nie było nudno :-)
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ty nawet ze zwykłej watróbki cudeńko zrobisz!
  • 0
    original
    Opublikowano

    satysfakcjakuchenna

    Pięknie się prezentuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !