Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zając inaczej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 0,5 kg
bułka tarta pikantna 4 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
majeranek do smaku
czosnek 3 ząbki
cebula 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki
jajko 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zając inaczej

Mięso mielone połączyć ze startą cebulą i czosnkiem,bułką tartą,jajkami (tak jak na kotlety mielone).Doprawić do smaku. Połowę mięsa wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem keksówkę, na to położyć obrane jajka i przykryć pozostałym mięsem formując długiego klopsa.Piec w 190st. przez 1godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 21.06.2011 17:03
to znaczy jak?
Smakosz6 05.01.2011 08:19
mniam
iwona332 24.08.2010 00:14
super
Marcin46
Marcin46 04.05.2010 14:46
Zając to trudne mięso, ale tu bym się skusił ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak