Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupniczek z twardzioszkami

3.0
(11)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 1 szklanka
kasza jęczmienna 4-5 łyżek
włoszczyzna 1/2-3/4 szklanki
cebula 1/2 sztuki
posiekany koperek 2 łyżki
masło 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
rosół z kurczaka 1 litr
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Porada

Zupa z: kapeluśnikami twardzoszków przydrożnych

Przepis i sposób przygotowania na: Krupniczek z twardzioszkami

Grzyby dokładnie oczyściłam, opłukałam i osączyłam - większe pokroiłam. Kaszę wypłukałam. W garnku rozpuściłam masło, zeszkliłam na nim posiekaną cebulkę, dodałam grzyby i smażyłam chwilę na dość silnym ogniu po czym dodałam włoszczyznę, paprykę w proszku i smażyłam jeszcze mieszając ok. 3 min.. Następnie wsypałam kaszę i zalałam zawartość garnka 1 l bulionu - gotowałam na małym ogniu ok. 15 min. aż kasza była miękka. Doprawiłam solą i pieprzem, a po zdjęciu z ognia dosypałam koperek i odstawiłam zupę na 15 min. aby odpoczęła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agataw1990 15.07.2012 18:41
smaczne
pawelek180844 04.06.2012 13:13
super wygląda!
Andysz 23.04.2012 19:52
mniam mniam:))
Agnik 25.11.2011 18:05
elegancko
bogumiła3 14.09.2010 22:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak