Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie oczyściłam, opłukałam i osączyłam - większe pokroiłam. Kaszę wypłukałam. W garnku rozpuściłam masło, zeszkliłam na nim posiekaną cebulkę, dodałam grzyby i smażyłam chwilę na dość silnym ogniu po czym dodałam włoszczyznę, paprykę w proszku i smażyłam jeszcze mieszając ok. 3 min.. Następnie wsypałam kaszę i zalałam zawartość garnka 1 l bulionu - gotowałam na małym ogniu ok. 15 min. aż kasza była miękka. Doprawiłam solą i pieprzem, a po zdjęciu z ognia dosypałam koperek i odstawiłam zupę na 15 min. aby odpoczęła.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    elegancko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam:))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek180844

    super wygląda!
  • -1
    dr
    Opublikowano

    agataw1990

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !