Sposób przygotowania

Mąkę + sól + sodę + cukier wymieszać i dodać mleko zsiadłe. Wyrobić gładkie ciasto. Jeśli się lepi do rąk, podsypać mąką. Można rozwałkować ciasto, ale ja urywam po kawałku i w ręku formuję placuszki. Układać na lekko rozgrzanej patelni (bez dodatku tłuszczu). Smażymy z obydwu stron. Super dodatek do dipów albo zamiast tradycyjnego pieczywa na śniadanie lub kolację...
Z tego przepisu wychodzi 15 szt. choć pewnie zależy jakiej wielkości będziemy formować placki.
Pyszne na ciepło z masełkiem np ziołowym oraz na zimno.

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    iwona332

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aida

    są fajne ale musze popracować jeszcze nad ich smakiem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    fajna nazwa ;)
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    wyglada super
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    wyglada super
  • 3
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają bardzo apetycznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aranka

    fajne ciekawe danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    w jakim znaczeniu poproacować nad smakiem? :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    bo jak dla mnie są lekko za \"mdłe\"

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !