Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszorowałam i ugotowałam w łupinkach - ok. 20 min., po ostudzeniu obrałam ze skórki i pokroiłam w kostkę. Także w kosteczkę, ale mniejszą, pokroiłam ogórki (bez obierania) i papryki, chili posiekałam. Cebulę i pora obrałam, pokroiłam odpowiednio w kostkę i cienkie ćwierć plasterki i przełożyłam na sito - przelałam wrzątkiem a następnie zimną wodą, dokładnie osączyłam. Połączyłam w misie pokrojone ziemniaki, papryki, ogórki, cebulę z porem, dodałam posiekany miąższ jabłka (bez skórki) i posiekaną zieleninę. Całość doprawiłam solą i pieprzem, wymieszałam z olejem i odstawiłam do lodówki, pod przykryciem, na 2 godziny aby sałatka \"się przegryzła\". Po tym czasie jest gotowa do jedzenia, ale jeśli ktoś chce to może dodać do niej trochę majonezu albo jogurtu. Idealna na przekąskę, jako dodatek do mięs, także z grilla

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    nie dość że smaczna to jak fajnie wykonana
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    prosto i pysznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    uwielbiam! ;)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    wygląda smakowice

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !