Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki z dyni

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 35 dkg
jajko 1 szt
dynia 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki z dyni

Dynię obrac i pokroic w drobna kostkę, ugotowac w lekko osolonej wodzie do miękkości. Zmiksowac i ostudzic. Dodac jajko, sól i mąkę. Dokładnie wyrobic, gładkie ciasto, odstawic na 10 minut. Kluskie kłaśc łyżeczką na osolony wrzątek (tak jak tradycyjne kładzione). Gotowac aż wypłyną. Podawac jako dodatek do mięs lub same polane masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 27.06.2011 14:20
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak