Sposób przygotowania

Do maki dodać 2 jajka, łyżkę oleju i szczyptę soli. mlekiem rozrobić ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany. usmażyć naleśniki.
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę udusić na patelni, doprawić.
Na usmażone naleśniki nakładać farsz pieczarkowy i zwinąć w krokiety. postępować tak do wyczerpania składników.
krokiety obtoczyć w jajku i bułce, smażyć na rumiano na patelni. podawać z czerwonym barszczem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa99

    zjadłoby się takiego krokieta:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Uwielbiam uwielbiam uwielbiam:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marmar

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    uwielbiam na pieczarkowo
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Takie krokiety zawsze się sprawdzą ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !