Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 SZTUKA
kukurydza w puszce 2 PUSZKI
pierś z kurczka 800 gram
majonez 1 duży
smalec 1 kostka
przyprawa do gyrosa 1 opakowanie
sól i pieprz do smaku
ananas 1 puszka
fasola czerwona z puszki 2 PUSZKI

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Dokładnie umyc i wysuszyc liście kapusty pekińskiej, pokroic w drobne kawałkii , fasole czerwoną i kukurydzę odcedzic i wymieszac z kapustą pekińską ,odcedzic ananasa ,pokroic piersi z kurczaka w drobne kostki.ananasa i piersi z kurczaka wymieszac z przyprawom do gyrosa i dusic na wolnym ogniu aż piersi i ananas będą miękkie następnie odcedzic piersi kurczaka z ananasem i wystudzic, sos nie będzie nam potrzebny do sałatki, do kapusty dorzucic piersi kurczaka z ananasem ,wrzucic majonez i dokładnie wymieszac , można do smaku przyprawic solą i pieprzem.
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1512 30.06.2011 10:37
super
MAR3STA 30.10.2010 17:13
pyszna ta sałatka
Emilia22 28.09.2010 12:16
świetna jest
MAREK11 13.09.2010 00:37
sos z tej sałatki można wykorzystac np.do drugiego dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak