Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela panierowana

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 0,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 2 szt
mąka 0,5 szklanki
pieprz do smaku
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela panierowana

Mortadele pokroić w grube plastry, oprószyć pieprzem. Jajko roztrzepać ze szczyptą soli. Plastry mortadeli obtoczyć w mące, następnie moczyć w jajku, a na końcu w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać np z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.05.2012 22:34
Robię ją rzadko, ale każdy za nią przepada. Taka zwykła, a smaczna.
romanrafal
romanrafal 08.04.2012 08:11
Często robię podobną
Iwusia 07.03.2012 22:42
do obiadu na szybko, pycha
Iwona51
Iwona51 28.11.2011 10:03
ciekawe jak smakuje, bo ja nigdy nie jadłam
edyta44 16.11.2011 12:04
super sprawa u mnie uwielbiaja
Mati13 27.09.2010 12:57
nie sądzilem ze można zrobic cos tak fajnego:)
Maryś1 13.09.2010 20:59
ciekawe
Margo1 13.09.2010 15:52
My też robię często
Monika193
Monika193 13.09.2010 10:54
moj maz uwielbia taka mortadele
agata1722
agata1722 13.09.2010 09:56
pomysłowe i szybkie danie na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak