Sposób przygotowania

Mortadele pokroić w grube plastry, oprószyć pieprzem. Jajko roztrzepać ze szczyptą soli. Plastry mortadeli obtoczyć w mące, następnie moczyć w jajku, a na końcu w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać np z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pomysłowe i szybkie danie na obiad
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moj maz uwielbia taka mortadele
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    My też robię często
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    nie sądzilem ze można zrobic cos tak fajnego:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    super sprawa u mnie uwielbiaja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe jak smakuje, bo ja nigdy nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    do obiadu na szybko, pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Często robię podobną
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Robię ją rzadko, ale każdy za nią przepada. Taka zwykła, a smaczna.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !