Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na pierogi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
woda letnia 3/4 szklanki
jajko 1
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na pierogi

1.Do dużej miski wsypujemy przesianą mąkę.
2.Wbijamy jajko
3.Następnie stopniowo dolewając wodę małymi ilościami formujemy ciasto
4.Nie nalezy przesadzać z ilością wody-ciasto będzie zbyt lepkie i rzadkie - oraz z ilościa maki- będzie zbyt twarde.

smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak