Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYBA ZAPIEKANA Z MAKARONEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: RYBA ZAPIEKANA Z MAKARONEM

SKLADNIKI:
- 30 DAG MAKARONU
- 2 DAG TŁUSZCZU
- 50 DAG RYBY
- 5 DAG CEBULI
- 2 DAG TŁUSZCZU DO NADZIENIA
-SÓL, PIEPRZ
- ŚMIETANA
- JAJKO
- 1 KOSTKA PRZYPRAWY DO ZUPY
- 4 DAG SERA ŻÓŁTEGO
CZYNNOŚCI:
UGOTOWAĆ MAKARON, ODCEDZIĆ PRZELAĆ WRZĄCĄ WODĄ, WYMIESZAĆ Z TŁUSZCZEM. RYBĘ POKROIĆ NA SZEROKOŚĆ 2 CM. CEBULĘ POKROIĆ W KRĄŻKI, USMAZYC NA JASNOZŁOTY KOLOR. RYBĘ OSOLIĆ, OPRUSZYĆ PIEPRZEM, WLAĆ 1/8 LITRA WODY I DUSIC OKOŁO 20 MINUT. NACZYNIE ŻAROODPORNE POSMAROWAĆ TŁUSZCZEM UŁOŻYC DWIE WARSTWY MAKARONU, PRZEKŁADAJĄC RYBĄ. ŚMIETANE WYMIESZAĆ Z JAJKIEM I KOSTKĄ PRZYPRAWY DO ZUP ROZPUSZCZONĄ W 2 ŁYŻKACH WODY. POLAĆ UŁOŻONE WARSTWY. POSYPAĆ TARTY SER. ZAPIEKAC 10-15 MINUT.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna771 19.01.2012 13:03
może być
SylwiaMagdaSabin 21.11.2011 10:52
super
ewa84 01.04.2011 10:29
mniam
iwona332 11.01.2011 00:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak