Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYBA ZAPIEKANA Z WARZYWAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: RYBA ZAPIEKANA Z WARZYWAMI

SKŁADNIKI:
- 20 DAG WARZYW ( MARCHEW, SELER, CEBULA, PIETRUSZKA)
- 20 DAG OLEJU
- SÓL
-25 DAG POMIDORÓW
- 5 DAG TŁUSZCZU
- SER ŻÓŁTY
- 2 DAG TARTEJ BUŁKI
- 3 SZTUKI RYBY ( DORSZ LUB PSTRĄG)
CZYNNOŚCI:
WARZYWA UMYĆ, OPŁUKAĆ, POSZATKOWAĆ. WŁOZYĆ DO RONDELKA WLAĆ 3-4 ŁYŻKI WODY, DODAĆ OLEJ, OSOLIĆ. GOTOWAĆ DO MIEKKOŚCI. RYBĘ SPRAWIĆ, OPŁUKAĆ, ODDZIELIĆ RYBĘ OD OŚCI. OSOLONE FILETY UŁOZYĆ NA PÓŁMISKU POSMAROWANYM TŁUSZCZEM. RYBĘ POKRYĆ WARZYWAMI. UŁOŻYĆ OPŁUKANE I POKROJONE W PLASTRY POMIDORY. POSYPAĆ TARTYM SEREM I BUŁKĄ TARTĄ. WSTAWIĆ DO ŚREDNIO ROZGRZANEGO PIEKARNIKA I ZAPIEKAĆ OKOŁO 30 MINUT. GDY RYBA JEST UPIECZONA ASER ZRUMIENIONY, WYJĄĆ Z PIEKARNIKA. PODAWAĆ NA GORĄCO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 01.01.2013 12:52
bardzo dobra
Zoso 22.03.2011 22:46
fajna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak