Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galart wieprzowy z golonki i stópek

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Galart wieprzowy z golonki i stópek

Składniki:
1 golonka
2 stópki
sól peklowa
warzywa(marchew, pietruszka, seler,por)
ziele angielskie
liść laurowy
sól

Przygotowanie:
Mięso oczyścić.Na noc zalać wodą i wsypać garść peklo soli.Trzymać w lodówce.
Następnie włożyć mięso na wrzącą wodę dodać warzywa, przyprawy.Gotować na małym ogniu(bez przykrycia).Gotować do miękkości.Wyciągnąć golonkę i stópki.Rozdrobnić na małe części.Wywar przecedzić, przestudzić.Mięso wyłożyć na miseczki udekorować marchewką i pietruszką.Wywar zalać miseczki wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.06.2011 17:45
Dobre.
Marta98 19.12.2010 09:29
wyglada super
Marta98 04.11.2010 20:49
smaczne
Joanna117
Joanna117 23.10.2010 17:20
mniam, niesłyszałam jeszcze takiej nazwy, a słyszałeś zultz? - to u nas sie tak mówi
Smakosz6 16.10.2010 15:56
mniam
Grażyna13 24.09.2010 09:18
Pycha! Lubię bardzo :)
bogumiła3 16.09.2010 23:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak