Sposób przygotowania

Składniki:
1 golonka
2 stópki
sól peklowa
warzywa(marchew, pietruszka, seler,por)
ziele angielskie
liść laurowy
sól

Przygotowanie:
Mięso oczyścić.Na noc zalać wodą i wsypać garść peklo soli.Trzymać w lodówce.
Następnie włożyć mięso na wrzącą wodę dodać warzywa, przyprawy.Gotować na małym ogniu(bez przykrycia).Gotować do miękkości.Wyciągnąć golonkę i stópki.Rozdrobnić na małe części.Wywar przecedzić, przestudzić.Mięso wyłożyć na miseczki udekorować marchewką i pietruszką.Wywar zalać miseczki wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha! Lubię bardzo :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam, niesłyszałam jeszcze takiej nazwy, a słyszałeś zultz? - to u nas sie tak mówi
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    wyglada super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !