Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik duszony w winie z warzywami

3.0
(20)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Królik duszony w winie z warzywami

Składniki:
Królik cały
włoszczyzna
ziele angielskie
liść laurowy
papryka ostra
majeranek
pieprz, sól
1/2 szklanki wino czerwone wytrawne

Przygotowanie:
Królika oczyścić, poporcjować.Włoszczynę oczyścić, pokroić.Przygotować marynatę z warzyw, wina i przypraw.Zmieszać z poporcjowanym królikiem.Pozostawić na 12 godz.Opiec na patelni na gorącym tłuszczu, przełożyć do brytwanny z częścią warzyw.
Dusić w brytwannie do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 03.05.2013 12:49
Taki przepis na królika jest bardzo fajny, godny wypróbowania!
gusia1000 15.06.2011 17:42
Nigdy go nie jadłam.
Mirka-Ludomila 12.05.2011 08:10
wygląda bardzo apetycznie
Tika4444 11.05.2011 08:59
z pewnością smaczny
Tika4444 11.05.2011 08:58
z pewnością smaczny
eli_555 06.04.2011 23:08
dawno nie miałam królika
RenataZ-et 01.02.2011 22:59
Wygląda bardzo apetycznie
berys18 01.02.2011 07:19
jadłam królika może 2 razy w zyciu, a ten wygląda cudnie
iknkirke 20.01.2011 14:20
Pycha
Koper 05.11.2010 08:21
Nigdy nie jadłam królika:)
wedith1 02.11.2010 08:10
Wygląda apetycznie:)
banditka 30.09.2010 20:48
brzmi ciekawie
edyta18-20 29.09.2010 06:16
ależ on apetycznie wygląda
wedith1 20.09.2010 21:23
mniam, mniam.....:)
Ewa104 13.09.2010 11:10
Jak nie przepadam za królikiem, tak tego bym chętnie skosztowała.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak