Sposób przygotowania

Składniki:
Królik cały
włoszczyzna
ziele angielskie
liść laurowy
papryka ostra
majeranek
pieprz, sól
1/2 szklanki wino czerwone wytrawne

Przygotowanie:
Królika oczyścić, poporcjować.Włoszczynę oczyścić, pokroić.Przygotować marynatę z warzyw, wina i przypraw.Zmieszać z poporcjowanym królikiem.Pozostawić na 12 godz.Opiec na patelni na gorącym tłuszczu, przełożyć do brytwanny z częścią warzyw.
Dusić w brytwannie do miękkości.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Jak nie przepadam za królikiem, tak tego bym chętnie skosztowała.
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    mniam, mniam.....:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edyta18-20

    ależ on apetycznie wygląda
  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    brzmi ciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Wygląda apetycznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Nigdy nie jadłam królika:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    jadłam królika może 2 razy w zyciu, a ten wygląda cudnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wygląda bardzo apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    dawno nie miałam królika
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z pewnością smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z pewnością smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    wygląda bardzo apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nigdy go nie jadłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Taki przepis na królika jest bardzo fajny, godny wypróbowania!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !