Sposób przygotowania

SPÓD: utrzeć masło z cukrem na jednolitą masę; z białek ubić pianę. Do utartego masła i cukru dodawać porcjami mielone orzechy (lub migdały), mąkę oraz białka. Mieszać aby powstała jednolita masa. Blachę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Przełożyć masę, piec 30 minut w temperaturze 160-170 st. Po czasie wyjąć z piecyka, ale go nie wyłączać.

PIERZYNKA: żółtka utrzeć z cukrem, dodać cukier waniliowy oraz mąkę ziemniaczaną. Wyłożyć równo na upieczony spód mazurka i zapiec 3-4 minuty. Po ostygnięciu można udekorować polewą czekoladową. Pierzynkę robimy dopiero po upieczeniu spodu, nie wcześniej.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    mazurki są takie słodkie - i takie pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aida

    ja nigdy za mazurkami nie przepadałam, bo słodkie takie że hej! ale ten mi podpasował :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    No piękny!
  • 5
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Słodziak z tego króliczka ;-)
  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    naprawde sweet bunny :)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    pod pierzynką zawsze jest miło
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    ...i nie tylko Mazurkowi... :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    piękny!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Piękny
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    slicznie wyglada:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ale sliczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    i smaczny :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    rakow2

    po pierzynką dobrze jest
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo fajny króliczek. Zapowiada się smaczny mazurek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !