Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciemny piernik z ziemniakami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód sztuczny 0,5 kg
mąka pszenna 0,5 kg
ziemniaki gotowane 0,5 kg
cukier 130 gr
masło 150 gr
jajko 3 szt
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
marmolada do przełożenia
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciemny piernik z ziemniakami

Ziemniaki ugotować i zmielić połączyć wszystkie składniki i piec na blasze z brzegami w 170 st około 40 min. Po upieczeniu zimny piernik przekroić na pół posmarować marmoladą, na górę można dać polewę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.01.2014 13:56
robiłam taki jest pyszny
barbara11561 18.12.2013 01:09
właśnie,mnie też zadziwił ten przepis,ale warto spróbować,zawsze coś innego:)
misia53 28.11.2012 21:28
piernika z ziemniakami nie znalam, ciekawy
Krystyna32 27.04.2012 07:30
ciekawy przepis
SyMiki 15.09.2011 20:04
super
kuklik 23.02.2011 12:39
jeszcze nie jadłam w takiej wersji
Anna189 19.09.2010 13:44
bardzo ciekawe ciasto z kartoflami muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak