Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ule orzechowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 40 dkg
białko 2 szt
masło 125 gr masa
cukier puder 125 gr masa
spirytus 80 ml masa
żółtko jajek 3 szt masa
wafle tortowe na spód
orzechy włoskie 40 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Ule orzechowe

Wymieszać mielone orzechy z cukrem pudrem i białkami. Wylepić w foremkach do uli robiąc w środku dziurkę na masę.
Masa do uli\"
Masło utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem dodać spirytus. Ule wypełniać masą, na spód dajemy wafle tortową wykrojoną foremką do pierniczków lub kieliszkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 25.11.2013 18:05
bardzo apetyczne
Motorek 08.09.2013 08:29
super deser
misia53 03.08.2012 20:42
też bym chciała takie foremki
mala2021 01.03.2012 10:59
wyglądają super, ciekawe jak smakują,muszę w końcu kupić sobie foremki i zrobić
Mariposas 17.01.2012 20:50
śliczne
Mariusz17 28.11.2011 21:08
super
barbara11561 07.07.2011 17:47
Też takie robię,są pyszne:)
Dorota59 28.02.2011 16:43
pomysłowe
mysza666 08.11.2010 10:41
Świetny pomysł:)
matii6 23.10.2010 16:17
ale śliczne
Margo1 28.09.2010 11:49
Jakie zmyślne
gacopierz23 21.09.2010 20:46
u nas w Społem są 3 rozmiary w paczce
alaaa 14.09.2010 18:35
w sklepie AGD
Anna189 14.09.2010 12:18
a gdzie dostać taką foremkę
MAŁGORZATA108 12.09.2010 19:36
Wyglądają super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak