Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane rydze

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 40 dkg
woda 1 szkl.
ocet 10 % 1 szkl.
sól 1 łyżka
cukier 6 łyzek
ziele angielskie 10 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt.
cebula biała 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane rydze

Rydze ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Wodę zagotować z cukrem, pokrojona cebula i przyprawami. Rydze dać do słoiczków i zalać zalewą. Pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 06.02.2012 17:04
pyszne
mamusia1 06.02.2012 17:04
pyszne
Beata73 25.01.2012 13:58
wspania?e
Beata73 25.01.2012 13:58
wspania?e
daria899 08.06.2011 12:43
pycha
SyMiki 04.06.2011 21:53
pyszne
Beata73 11.05.2011 13:24
rewelacja
Beata73 11.05.2011 13:24
rewelacja
mamusia1 07.01.2011 14:11
wspaniałe!
Kryska73 09.11.2010 16:50
lubię takie!
justyna111 15.09.2010 18:43
ciekawy przepis
IlonaAlbertos 15.09.2010 12:49
Przyznam, że nie marynuje rydzów, ale zapewne smakują wyśmienicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak