Sposób przygotowania

Posiłek akurat na jesienne i zimowe chłody .Danie jednogarnkowe.
Obrane i umyte ziemniaki pokroić w dużą kostkę , a marchewkę w plasterki .Zalać wodą , dodać kostkę bulionową i zagotować. Mięso mielone zmieszać z bułką tartą i doprawić pieprzem i sosem sojowym .Z masy mięsnej uformować pulpeciki wielkości dużych orzechów laskowych i wkładać je na gotujący się wywar .Brukselkę oczyścić z wierzchnich liści i przekroić na połówki ( lub ćwiartki zależnie od wielkości brukselek ).Po upływie 30 minut do gotującej się zupy włożyć brukselkę .Gotować 15 minut. Doprawić przecierem pomidorowym .Zagotować jeszcze raz .
Podawać posypany pokrojoną drobno natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis na pewno go wypróbuję
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    wygląda bardzo apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !