Sposób przygotowania

Zwykła drobiowa wątróbka nabiera nie codziennego smaku owocowo- pieprznego .
Wątróbkę posolić i popieprzyć i usmażyć na rumiano na maśle z 2 łyżkami oleju .Dołożyć galaretkę wiśniową i podlać wodą .Skropić maggi w płynie , podlać wodą i dusić aż płyn odparuje . Na drugą patelnię wrzucić pokrojone w pół plastry jabłka ( obrane z usuniętymi gniazdami nasiennymi ) , posypać pieprzem i dusić aż lekko zmiękną.
Dobrze komponują się z ryżem gotowanym na bulionie z kurkumą .
Do sosu można dodać słodkiej śmietanki zmieszanej z odrobiną mąki i zagotować - ale moim zdaniem jest to zbędne .
Posypać natką pietruszki .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    apetyczne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawe połączenie. Nie przepadam za wątróbką, ale na zdjęciach wygląda bardzo apetycznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !