Sposób przygotowania

Nie wszyscy lubią podroby. Wątróbka drobiowa jest wyjątkiem . Z reguły jest lubiana . Delikatna. Szybka do zrobienia.
Wątróbkę umyć , oczyścić , dobrze odsączyć . Posolić , popieprzyć , posypać mąką . Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano z obu stron . Zmniejszyć gaz i dosmażyć wg upodobań .
Można też usmażyć pokrojoną w piórka cebulę i dodać ją do wątróbki w ostatniej fazie smażenia.
Doskonała z jabłkami smażonymi na ostro .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Proszę o usunięcie - przez pomyłkę dodałam 2 razy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    nie lubię od dziecinstwa watrobki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !